Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Primaria Sahateni

Judetul Buzau

AVOCATUL POPORULUI - BIROUL TERITORIAL PLOIESTI BILANTUL ACTIVITATII PE TRIMESTRUL I/ 2021

    In trimestrul I al anului 2021 la Biroul teritorial Ploiești al instituției Avocatul Poporului au fost primite 95 de petiții și 290 apeluri telefonice. De asemenea, au fost deschise 52 de dosare în care au fost efectuate verificări cu privire la situații semnalate și au fost soluționate 62 de dosare și 35 de petiții care au avut ca obiect alte aspecte decât cele care intră în competența instituției Avocatul Poporului, iar în aceste cazuri cetățenii au primit îndrumări cu privire la modul de soluționare al problemelor cu care se confruntă. La finele acestui trimestru se aflau în lucru un număr de 35 dosare.

    Au fost înregistrate 16 sesizări din oficiu și a fost efectuată o anchetă proprie, în urma cărora au fost emise de către Avocatul Poporului 7 recomandări pentru remedierea deficiențelor rezultate in urma verificărilor. Detalii referitoare la recomandările emise pot fi studiate pe pagina de internet a instituției Avocatul Poporului www.avp.ro.

    Potrivit Legii nr. 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului, republicată, în competența Biroului teritorial Ploiești sunt cuprinse județele Prahova, Buzău și Dâmbovița. în contextul actual, în scopul prevenirii răspândirii comunitare a infectării cu noul coronavirus, activitatea de acordare a audiențelor atât la sediul Biroului teritorial Ploiești al instituției Avocatul Poporului cât și în județele din competența acestui birou rămâne suspendată.

Situația cu privire la numărul persoanelor din județele arondate, care au apelat la Biroul teritorial Ploiești se prezintă astfel:

comunicat activitate trim I 2021

    Pentru cei interesați, reamintim că Biroul teritorial Ploiești al instituției Avocatul Poporului are sediul în municipiul Ploiești, B-dul Republicii nr. 2-4, intrarea H. camera 155; tel./fax - 0244.593.227. Până la reluarea programului de audiențe, cetățenii pot beneficia în continuare, în mod gratuit, de serviciile instituției Avocatul Poporului, prin Biroul teritorial Ploiești, solicitând sprijin, astfel: telefonic la nr. 0244.593.227; prin transmiterea petițiilor prin poștă; prin e-mail, pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. sau prin fax. Petițiile adresate instituției Avocatul Poporului sunt scutite de taxe de timbru, iar audiențele sunt gratuite.

De asemenea, vă invităm să accesați site-ul instituției Avocatul Poporului la adresa www.avp.ro, care conține informații detalitate cu privire la activitatea instituției.

                       Coordonator Biroul teritorial Ploiești al instituției Avocatul Poporului Consilier, Cristina Elena Tache